dinsdag 28 november 2017

Heerlijk, kaas & chocolade!

We hebben er een tijdje overgedaan maar eindelijk kom ik er mee over de brug.
Een pairing tussen mooie kazen en uitzonderlijk heerlijke chocolade moest toch eens kunnen gerealiseerd worden.
Raaka zorgt voor alle chocolades en de kazen kan je bij de betere kaasmeesters bestellen.
En wil je hierbij nog wat wijnadvies, dan heb ik mijn best gedaan om er een gepaste wijn bij te vinden, namelijk een elegante Pinot Noir of zie onder de foto's.

Het spreekt vanzelf dat je voor alle Raaka chocolade bij Vercruysse terecht kan.



1 / Smoked Chai Chocolate with Kunik - a decadent, but young buttery goat/cow triple creme from Nettle Meadow Farm

2/ Sea Salt Chocolate with Queso del Invierno - a creamy, citrusy and nutty sheep/cow blend from Vermont Shepherd

3/ Bourbon Cask Aged Chocolate with Bayley Hazen Blue - a fudgy, sweet & salty blue cheese from Jasper Hill Farm

4/ Cabernet Sauvignon Chocolate with Ashbrook - an earthy, buttery, & lightly funky Morbier-style cheese from Spring Brook Farm

Try pairing with a slightly sour Berliner Weisse or an acidic Pinot Noir.

5/ Coconut Milk Chocolate with Landaff - an earthy and tart cows' milk tomme from Landaff Creamery
Elegant when simply paired with a sturdy white wine or crisp pilsner.

6/ Ghost Pepper Chocolate with Marieke Super Gouda - a nutty and butterscotch-y aged gouda from Hollands Family Cheese
Rioja or Tempranillo


 Thanks to: saxelbycheese